måndag 27 december 2010

200 regnbågenbagar till Brasilien

Ok. Jag hade fel. Det verkar vara en högst seriös förfrågan om jag kan skicka 200 exemplar av regnbågenbagen till Brasilien. Det var väl inte riktigt vad jag hade tänkt när jag började planera att starta eget. Vi kan ta det från början:
Jag har länge funderat på att starta eget. Nu när jag blev arbetslös (igen!) så kom jag efter en tids jobbsökande på att: Varför inte nu? Så fick jag rådet att gå en starta- eget-kurs. Som jag väntade ett halvår på att den skulle starta och som på det hela taget var ganska kass när den väl gjorde det. vi ska sitta och fylla i en affärsplan på nätet. Och svara på frågor i stil med:

Beskriv vilka olika målgrupper (segment) som finns på marknaden (inte bara de målgrupper som ditt företag vänder sig till). Beskriv målgrupperna ordentligt utifrån t.ex. följande:

*Åldersgrupp.
*Köpkraft/grupp.
*Behov/grupp.
*Kön.
*Utbildning.
*Arbete.
*Geografiskt läge.


Det roligaste med den frågan är att det står att jag ska göra detta kortfattat. slöseri med tid? NEJ DÅ! INTE ALLS!
I vilket fall har jag där skrivit någon form av programförklaring där jag förklarar vikten av att kunna köpa batikkläder som inte har åkt från andra sidan jorden. OCH vad händer? Fast jag kan ju inte tacka nej heller....

1 kommentar:

  1. Det är spännande att få skicka varor utomlands, kör på det även om det är lite emot din programförklaring säger jag. För bra affär för att säga nej till?

    SvaraRadera